Uitvaart Haarlem

Uitvaart

 

Afscheid nemen van een dierbare is nooit makkelijk. De pijn die er ontstaat als je je dierbare hebt verloren is niet iets waar je invloed op hebt. Waar je wel invloed op hebt is de manier waarop je afscheid neemt. Een mooie uitvaart organiseren voor je dierbare zorgt er voor dat je op een waardige manier afscheid kan nemen. Organiseer jij een uitvaart in Haarlem? Lees in dit blog waar je allemaal op moet letten.

 

Praktische zaken

 

Er zijn best een aantal praktische zaken die geregeld moeten worden. Zo moeten er rouwkaarten met een uitnodiging verzonden worden, moet er een locatie worden geregeld, muziek worden gekozen, foto’s worden uitgezocht, catering worden geregeld en noem zo maar op. Als je het niet ziet zitten dit allemaal zelf te regelen kan je hierbij ook hulp krijgen van een uitvaartorganisatie.

 

Eventuele wensen van je dierbare

 

Het kan goed zijn dat je dierbare ook bepaalde wensen heeft uitgesproken over de uitvaart voordat hij of zij de aarde verliet. Het is belangrijk om deze wensen te eren, omdat de uitvaart in het teken staat van je overledene dierbare. Zo kan het zijn dat je dierbare juist had gewild dat de uitvaart een vrolijk evenement is, waarin iedereen zich vrolijk aan kleedt. Als dit het geval was bij jou dierbare, zorg dan ook dat alle gasten hiervan op de hoogte zijn.

 

De nasleep 

 

Nadat de uitvaart heeft plaats gevonden, kunnen er nog mensen zijn die het moeilijk vinden om definitief afscheid te nemen. Het kan een mooi initiatief zijn deze mensen wat extra steun te bieden. Misschien heb je zelf ook wel wat extra steun nodig. Wees niet bang om om hulp te vragen. Het verwerkingsproces kan best wel pittig zijn en er zullen genoeg mensen zijn om je hierin te ondersteunen. Als je geen steun kan vinden in je vriendenkring of in je familie kan je ook de hulp in schakelen van een rouwbegeleider. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *